![]() |
|
GameCLUB | SABIT KONULAR:KA Genel Kurallar |
|
Sol Yanım Saklı Düşlerim |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 14> |
| Yazar | |
favorite
Hava Gemisi
Kayıt Tarihi: 18-Şubat-2009 Şehir: Leyl_i_Lal'den Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4163 Bur:
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 02:14 |
Karanlık düşürmüş ayını masmavi denizin üstüne...Her yakamoz... İçimde her geçen büyüyen inançlı sevdamın sevinçli ezgilerinde, sana dökülüyor kelimelerim... Kalbimin çıkmaz sokaklarına düşen bir ışıksın sen sevgili... Gece tüm karanlığıyla gelirken üstüme üstüme, bir gülüşünle aydınlanıyor siyaha kesmiş odam... Koynuma dolduruyorum seni yıldız yıldız... |
|
|
Ben Hep Yokum Resimlerde.Yokluğuma Önce Resimlerde Alışasınız Diye...
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
Kayıt Tarihi: 18-Şubat-2009 Şehir: Leyl_i_Lal'den Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4163 Bur:
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 02:35 |
|
BİLMEZDİN
Hergece,
Keşkeler süzülürdü bulut misali, Yüreğimin en derininden, Savrulurdu köşe bucak anılar, Buz kırağı gecelerden, Kaçak bir yolcu gibi, Hergece,
Kayardı gölgen duvarlarımdan..... Çalı çırpı çiziği ellerimde, Bir tutam özlem saklıydı, Bir sancı bir nöbet hasretin, Bilmediğin hediyeydi senden...... Bilmezdin hergece,
Delice özlenildiğini, Bir satır cümlenin, Çorak topraklara nasıl çiselediğini.... Bilmezdin,
Hergece sessiz gidişinde, Bendeki Seni bende unuttuğunu, Bilmezdin Ey Sevgili, En dipteki acılarımdan, Deniz gözlerinde kurtulduğumu.... 18.06.09 Gülücüğüme ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 02:42 |
|
Ağlayan sızlayan küçük bir çocuk
Ama bitti Artık (gayrı) gözyaşı birikmiyor gözpınarlarımda Bu acı Artık (gayrı) sadece yüreğimde ve gözlerimde değill Bütün bedenimde Tek bir yanım yok acıyan..... Düzenleyen favorıt1711 - 27-Ağustos-2009 Saat 18:19 |
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 04:43 |
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 14:31 |
|
Sigara dumanı gibi..Bir anlık mutluluk,gerisi zarar..!Benim Hep Sevdiğimi mi Sanıyorsun..? Hiç Ölümü ve Öldürmeyi Düşlemediğimi mi..? Bir
Öfkenin Kalpleri Yakan Tuzlu Dalgalarında Boğulup İntikamım İçin Yeminler
Etmediğimi mi ,Yalnızlığıma Bir Geçmiş Uydurmadığımı mı , Örfler Yazmadığımı ve
Şiiri Kana Bulamadığımı mı..? Yapıyorum Tüm Bunları.. Kandırıyorum.. Hepimizi
Kandırıyorum.. Kendimi Bildim Bileli , O'ndan Kaçmaya Başladığımdan Beri, O'nu
Daha da Küçültmek İstediğim Her An, Yapıyorum.. "Bu Dünyadan Alınacak Bir
İntikamım Yok" Derken ; Dediğimi Yaşamayı Öyle İsterdim ki..! Bu 'Dürüstlük'
Bile İyi Olduğumu Gösterirken, Cümlemin Finalinde Yeniden Kendimden - Yani Benim
Gözlerime Hapsedilmiş Dünyamdan - İntikama Dönüşüyor Her Şey.. Kendi
Dürüstlüğümü İlan Ettiğim An Bitiveriyor Samimiyetim , Elvedalaşmadan Terk
Ediyor Beni.. Ardında Süslü Ama İçi Boş Bir Dağ Bırakarak..!`
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
sungerbobcuk
asker
Kayıt Tarihi: 25-Ağustos-2009 Şehir: balıkesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 Takim: ![]() Bur:
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-Ağustos-2009 Saat 15:22 |
|
çook duygusallar
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2009 Saat 04:21 |
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2009 Saat 04:41 |
|
Haber saldım dört bir yana Bitip tükenmez sigaram Söyle bana güzel kadın |
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2009 Saat 23:47 |
|
Endonezya Nasıl Müslüman Oldu?
Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi. Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi. Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan. Merak etti, sordu:
- Hangi kumaştan sattın?
-Şu kumaştan efendim.
-Metresini kaça verdin?
-On akçeye.
-Nasıl olur?" diye hayret etti,
-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?
Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu.
-Ne demekti hakkını helâl et?
Olay kısa sürede dilden dile dolaştı. Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı. Kral sordu:
-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir?
-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim.
Kral,
-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı. Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.
250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı. Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir." Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi.
Kaynak : Mehmet Paksu, İman Hayata Geçince
|
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2009 Saat 04:30 |
|
Hayat savaşmaktır. Savaşmak güç ister. Ancak çoğu zaman insan kendisinde bu güç ve dirayeti bulamaz. Bu nedenle pek zaman tutunmaya çalıştığımız ve ucunu bir türlü denk getiremediğimiz hayat deltasının bu denli çetin ve engebelerle dolu olduğunu da çok sonraları anlarız.
Havada salınan kuru yapraklar kadar rahat uçuşup duran kuşlar kadar da özgür hissetmeyiz bedenimizin hiçbir zerresini. Saç diplerimizin ağarmaya başlayan yanlarını gördüğümüzde ise ya iş işten geçmiştir ya da saklambaç oynamaya kalkar bizimle hayat. Fakat buna ne takat ne de gayret olmasa da debelenir durur yine de kuytu karaltılarda. Hava kararır renkler değişir ama duygular hep aynıdır; aynı matlıkta ve aynı grilikte… Vakit geçmez sanırız uzun süre. Hava hiçbir zaman aydınlık değildir oysa. Gökyüzü de hiçbir zaman mavi göstermemiştir yüzünü. Hep bize öyle gelmiştir ya da başımızı göğe hiç kaldırmamışızdır. Hep söylem ve söylentilere başka fikirlere aldanmışızdır. Kimi zaman engel sanmışızdır yapamadıklarımızı. Uğraştıklarımız o engellerden başka her şey oluvermiştir. Ne zaman duygular bir komplekse bürünüp bir demetle önümüze serilse bittik sanmışızdır. Her şeyin ve her şeyimizin bittiğini yani. Hâlbuki güneşte tayflarını bir demetle her gün önümüze sermektedir. Her gün alev topu sanmaktayızdır oysa onu. Ama işte gerçek ordadır; gerçek odur. Aslında “ne” değil “nasıl”dır hayat. Nasıl gördüğündür. Bakmaktan korkmamak soğuktan solmamaktır. Bir çınar gibi diri bir dağ kadar sağlam durmaktır. Göğe uzanıp tutmaktır tutunmaktır tüm sevdiklerine; tutunabilmektir. Hayatın kısalığının farkına varmak ve düşen omuzlarını eğilen bakışlarını kaldırmaktır ve pes etmemektir. O güce ulaşmak sonra geri dönmemektir. Belki gözleri dikip semaya yüzünde hatlarla yaşamaktır. Hayat savaşmaktır; savaşmak güç ister. Güç sonsuz iradeyle bütünleşip dimdik durmayı bilmektir. Hayat böyle bir şeydir. Hayat yaşamaktır. Yaşamak eşsiz; hayat güzeldir… |
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2009 Saat 04:48 |
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2009 Saat 04:58 |
|
Kötüler, ilginçtir; iyiler, hep aynıdır, ne kadarda doğru deyilmi ....ama yinede iyi olmaktan vazgecmiyelim..uzun vadede bence iyiler daima kazanırrr...iyi insanlarla karşılaşmanız dileği ilee... alıntıdır Düzenleyen favorıt1711 - 28-Ağustos-2009 Saat 13:34 |
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2009 Saat 13:36 |
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
favorite
Hava Gemisi
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2009 Saat 14:25 |
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 14> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Forum Anasayfası > OYUN DIŞI > Paylaşım Mekanı |
OYUN ANA SAYFASI |
| En Son Mesaj Yazlan Konular | ||||
| Konu | Forum | Yazan | Tarih | Okunma |
savasları açmanın yolları | Görüş ve Öneriler | salıh7 | Bugün-18:59 | 1021 |
Hoşgeldin Kerem Yağız Bebek - Favorite | Sohbet Odası | salıh7 | Bugün-17:50 | 193 |
Günaydın / İyi Geceler Dilekleri | Sohbet Odası | Mavi__ | Bugün-17:32 | 6715 |
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN | Paylaşım Mekanı | Mavi__ | Bugün-17:31 | 71 |
KA 03 SAVAŞ RAPORLARI | KA03 Savaş Raporları | dengesiz_insan | Bugün-17:08 | 43670 |
Hece Oyunu.. | Forum Oyunları Zeka Soruları | YoL_GeZeR | Bugün-15:36 | 19472 |
KA02 Savaş Raporları | KA02 Savaş Raporları | Kartal | Bugün-15:03 | 35702 |
SysRobot hyrrr | Görüş ve Öneriler | redo | Bugün-13:22 | 46 |
02.09.10 cezalar | CEZALAR | kıl_11 | Bugün-00:57 | 486 |
Şu An Ne Dinliyorsunuz?? | Paylaşım Mekanı | YoL_GeZeR | Dün-23:41 | 33546 |