Kirmizi Alarm - web tabanli online savaş oyunu Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > OYUN DIŞI > Gündem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  Yardım Yardım  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hızlı Giriş
KA Genel Kurallar

Anne Ne zaman Öleceğiz?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mavi Açılır Kutu Gör
Hava Gemisi
Hava Gemisi
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4280
Takim:

Bur:
  Alıntı Mavi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Anne Ne zaman Öleceğiz?
    Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2012 Saat 23:18

İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Kendimi acayip suçlu ve işe yaramaz hissediyorum. Rahat koltuklarımızda oturup çayımızı yudumlarken, film seyredermiş gibi seyrediyoruz kardeşlerimizin acılarını…

Kaç gündür şurada Tacize uğrayan Gazze’nin yenilenen resimlerine bakıyorum. Ne çok parçalanmış beden gördük. Üst üste yığılmış küçük şehitler. Öksüzler, yetimler…

6 yaşındaki küçük Muhammed, bomba seslerini her duyuşunda, korkulu gözlerle bakıp soruyormuş annesine: “Anne ne zaman öleceğiz?” diye… Çok korktuğu için bir an olsun annesinin eteğinden ayrılmıyormuş…

Muhammed yarına sağ çıkar mı, çıkmaz mı bilinmez ama; sağ çıkarsa kanlı resimler kalacak hatıralarında. Çocukluğunu karalayan korkuları kalacak… İntikam büyütecek Muhammed. Öfke büyütecek şeytansı yüzlere karşı. Yarına çıkarsa daha bir bilenecek, kendi gibi imanı da büyüyecek Muhammed’in…

“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber! ) Sabredenleri müjdele!”(Bakara:155)

Ölmek kimine göre yok oluş, kimine göre yeniden doğuştur. Kiminin ölüm denince kararır yüzü, kimi bu şehit gibi gülümseyerek koşar ölüme.

Bu baba ve oğulun resmini görünce, tek kelimeyle kıskandım onları. içimde şehadete karşı müthiş bir arzu uyandı. Eşimi ve çocuklarımı çağırdım yanıma. “Bakın” dedim. “Ölüm deyince böyle bir şey gelmeli insanın aklına. Böylesine bir ölüm için yaşanmalı hayat. Geride bıraktıklarını düşünmemelisin. Düşünecek kadar çok şeyin de olmamalı zaten.”

Hayatını ölümsüzlük üzerine kurgulayanlar, şehadetin dayanılmaz hafifliğini anlayamazlar. Ölürken neden gülümser insan?Algılayamazlar… “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler”" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” (Bakara: 154)

Bir anne oğluna son öpücüğü verirken, diğer tarafta başka anneler evlatsız, başka evlatlar annesiz kalıyordu…

Şehit bir baba ve oğulları… Otel odasında tatilde değiller onlar. Sıcak yataklarında uyumuyorlar. Altlı üstlü bir ranza değil gördüğünüz. Zevkle yaşamamışlardı hayatı zaten. Çok büyük beklentileri olmamıştı. Doğum günlerinde özel pastalar ve janjanlı paketlerde hediyeler de görmediler. En büyük hediyeyi Rableri verdi onlara. Hiç bir paranın satın alamadığı şehadeti verdi…

İşte inanmak, iman etmek böyle bir şeydi. Yıkıntılar arasında kalsan da RABBini unutmamak. En sevdiklerin uçsa da avuçlarından, evin barkın, malın mülkün kalmasa da isyan etmemek. Yine, yeniden secdelere tutunmak… Eyy! küçük meşgaleler yüzünden namazı kolayca terk eden insan, en ufak bir sıkıntı da ümidini kaybedip RABBinden uzaklaşan insan; Seyret iman nasıl olur? Ahde vefa nasıl olur? “…Kim ahdini bozarsa, ancak kendi aleyhine bozmuş olur. Kim de Allah ile olan ahdine vefa gösterirse Allah ona büyük bir mükâfat verecektir.” (Fetih: 10)

Bugün dünya çocuk hakları günü. Mutlu olmak bütün dünya çocuklarının hakkıydı oysa…

Susmak zulme destek olmaktı. Susanlar kaybetti bugün. 10 kasımda alkışlarla yürüyen kalabalıklar Gazze için yürüyemediler. Köpekler için yırtınıp ağlayan kokoş bayanlar, Gazzeli bebekler için gözyaşı dökemediler. Kraldan çok kralcı kesilen, yahudiden farksız köşe yazarları israilin dalkavukluğunu yapmaya devam ettiler. Hocalarının çıkardığı yeni kitabın satışını artırmak için seferber olanlar, Gazzeli yavrular için toplanamadılar. Bugünde sessiz kaldı, çok muhterem hocalar…

Ve bu acılı günlerde, her zaman olduğu gibi mazlumun yanında olamayan, alçakça susan arap şeyhlerine inat, mümkün olduğunca sesini yükselten devlet erkanını takdir ettim. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın: “Bugün onlara, yarın bize. Öleceksek adam gibi ölelim” sözü beni çok duygulandırdı. Davudoğlu’nun Gazze’ye gidişi, Heniyye’nin heyecanı, Mısır’ın desteği güzel ve onur veren gelişmelerdendi.

İnşaAllah şer zannettiklerimiz, hakkımızda hayırlı olandır. Her zorlukla beraber bir kolaylık veren Rabbim, bu acıları da nice hayırlara açılan kapılar eylesin. Mazlumların gözyaşlarını hayra tebdil eylesin. Bu son saldırı çekirgenin son sıçrayışı, zalimlerin sonunu getirecek bir başlangıç olsun…Amin

Düzenleyen Mavi - 21-Kasım-2012 Saat 23:20
Sineklerin 9 kalbi,
Gözlerinde 8000 mercek vardır.Saniyede 100 görüntü algılarlar.Şüphesiz,Allah'tan başka çağırdıklarınız ve
İbadet ettikleriniz bir sineği halk edemezler.
Yukarı Dön
ktrakya Açılır Kutu Gör
Teyyare
Teyyare
Simge

Gönderilenler: 178
Bur:
  Alıntı ktrakya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2012 Saat 23:21
guzel bı yazıydı,duygulandırdın benı teşekkurler paylasımın ıçın
---BENIM CANIM ANKARAM---
Yukarı Dön
kralkim Açılır Kutu Gör
Mini Bot
Mini Bot
Simge

Gönderilenler: 66
  Alıntı kralkim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Kasım-2012 Saat 23:28
evet çok güzel bir anlatım ... daha nasıl anlatılabilirdi ki.... kimileri der osamanlıya ihanetin cezası... bence onlar osmanlı için mücadele tek arap toplumuydu.. o yüzdende batılılar arapların petrolünü sömürdükleri ülkelere refah sömüremedikleri ülkelerede kan bıraktılar.. neden sudiler yada diğer zengin arap ülkeleri bu gidişe en ufak bir tepki koymaz türkiye filistin konusundada yalnız değilmi
Yukarı Dön
ktrakya Açılır Kutu Gör
Teyyare
Teyyare
Simge

Gönderilenler: 178
Bur:
  Alıntı ktrakya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2012 Saat 00:17
evet arkadasım sen de haklısın ne deyım kı
---BENIM CANIM ANKARAM---
Yukarı Dön
xxx2121xxx Açılır Kutu Gör
Mini Bot
Mini Bot

Gönderilenler: 50
  Alıntı xxx2121xxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Kasım-2012 Saat 21:59
ALLAH yardımcıları olsun tum musluman kardeşlerimizin...
Yukarı Dön
chaingang54 Açılır Kutu Gör
Gopter
Gopter
Simge

Gönderilenler: 305
Takim:

Bur:
Olak Burcu
  Alıntı chaingang54 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-Kasım-2012 Saat 14:11
Çok acı verici bir durum bu.Dünyada barış olsun diyorlar,Hala savaşa devam ediyorlar.

!!.MEZAR TEK KİŞİLİKTİR.!!           !!..TuNCay..!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Anasayfası Forum Anasayfası > OYUN DIŞI > Gündem OYUN ANA SAYFASI
En Son Mesaj Yazlan Konular
Konu Forum Yazan Tarih Okunma
Konuyu Grntlemek in Tklayn ANALYSIS FOR KPV KOKKOLA VS SALPA SALOPaylaşım Mekanıphocohanoi7Dün-09:554
Konuyu Grntlemek in Tklayn ANALYSIS FOR KPV KOKKOLA VS SALPA SALOPaylaşım Mekanıphocohanoi7Dün-09:552
Konuyu Grntlemek in Tklayn Exploring the New Open-World Features in Diablo 4Paylaşım MekanıBuyd4items06-Haziran-2023-10:1519
Konuyu Grntlemek in Tklayn P2Pah Diablo 4 :December 2011 Video AdventuKA03 ittifklarıDonnaStella05-Haziran-2023-09:141
Konuyu Grntlemek in Tklayn SBCConditionsRewardSerie A82-rated accessionKA03 ittifklarıDonnaStella05-Haziran-2023-09:051
Konuyu Grntlemek in Tklayn You’ll appetence to be demography the breathKA03 ittifklarıDonnaStella05-Haziran-2023-08:551
Konuyu Grntlemek in Tklayn PREDICTION AND ANALYSIS FOR TORINO VS. INTER MILANGörüş ve Önerilerphocohanoi703-Haziran-2023-12:324
Konuyu Grntlemek in Tklayn 5 Simple Ways to Read Football Odds for BeginnersPaylaşım Mekanıharimacgai2230-Mayıs-2023-08:39582
Konuyu Grntlemek in Tklayn Diablo 4's Multiplayer Features: Co-op AdventuresPaylaşım MekanıBuyd4items29-Mayıs-2023-10:13207
Konuyu Grntlemek in Tklayn Rediscovering Sanctuary: Exploring the ReimaginedPaylaşım MekanıBuyd4items19-Mayıs-2023-09:301322
Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.51 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz