Kürtlere (BDP vs PKK sempatizanı ve yandaşlarına) bunu diyebilen bir gazeteci daha olmamıştı... Böyle yürekli eleştiri gördünüz mü? 'Posta' Gazetesinin Ankara temsilcisi Hakan Çelik'in yazısı:
BİR TÜRK OLARAK KÜRTLERE(TERÖR DESTEKÇİSİ) SORUYORUM
Bir TÜRK olarak Kürtlere soruyorum; ''Kürtler bu ülkeye ne vermiştir ?'' Kürtlerin, Türkiye'ye bugüne kadar ne katkıları olmuştur? Sosyal, bilimsel ve sanatsal anlamda yaşamımıza neler katmışlardır? Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir?
Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası âdetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak âdeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS CİNAYETLERİ'' sizde, kaçakçılık sizde, uyuştur ucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayışı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, her şeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman var olmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde.
Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve Vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyalogu ve insani ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde....
Avrupa'da Türkiye'yi şikâyet etmek söz konusu olunca ''ben Kürdüm'' demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkâğıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde? Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz. ..
Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz? Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz. Dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı? Siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz. Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor....
En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz. Sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı? İstanbul ' da sokaktaki vatandaşlara saldırmak, Molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları'' atıp kafalarını yarmak neyin protestosu? Hangi köhne düşüncenin, hangi barbar anlayışın dışavurumu? Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaşına; hop! Sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte? Bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı, turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler (İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi? Hani ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?'' İşin doğrusu, sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek! Bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit.
Şu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler. ''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR! Meydanlarda eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri, yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük kentlerde meydana gelen şu terör olayları...
Çapulcu terör örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan'' sonra, ellerine para vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve Molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar... Çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanmasına müsaade ediyorsan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin. Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak.
Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak. Kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim edecek? Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller de başı çekmekte?
Büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk v e gençlerde görülmekte? Neden, neden, neden? Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervahsızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?
Gazeteci HAKAN ÇELİK
*LÜFTEN ÇOĞUNLUĞUN OKUMASINI SAĞLAYALIM!
~~Haksız Bir Davada ''ZİRVE'' oLmaktansa , HakLı bir Davada ''ZERRE'' oLmayı tercih ederim.~~
Kay�t Tarihi: 01-Temmuz-2007
�ehir: Güller Diyarı
Aktif Durum: Aktif De�il
G�nderilenler: 1473 Takim:
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 18-Eylül-2012 Saat 22:55
Helal sana Hakan Çelik. Tespitini birileride görebilse Açılım açılım teranesi tuturmasalar. Durum şu siyaset ile bu işin çözümü yok. Vuracaksın ,çökeceksin gerekirse ülke çıkarları için kaçakçılık yapan masum köylüyüde vuracaksın.
Vücudunuzda kırılacak 206 tane kemiğiniz varken, aptalın biri gelir kalbinizi kırar.
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 08:57
NOT:ŞEREFLİ DOĞU VE GÜNEYDOĞULU KARDEŞLERİMİZ BİZİM CANIMIZ HERŞEYİMİZ.sap ile samanı karıştırmayalım
KAHPESİN HAKKARİ..KAHPESİN BİNGÖL..Kahpesin Ey Güney Doğunun İsrail,ABD,AVRUPANIN Altına Yatmış Fahişe Kenti..Devletin Suyunu Elektriğini Kaçak Kullanıp , Yiyip İçip MÜSLÜMANIM DİYECEK KADAR KAHPESİN..Devletin Hastanesinde Yatıp , 5 er 10 ar Çocuk Yapıp Keyfini Süren , Faturasını Devlete Çıkaracak Kadar Alçak , Ayın 15'i geldiği Zaman Aç Köpek Sürüleri Gibi Ptt Kuyruğunda Devletten Para Yardımı Alıp Yemeğini Yediği Yere İhanet Eden FAHİŞESİN..
ASKERİNİ POLİSİNİ arkasından haince KALLEŞCE vuran KAHPESİN..GÜNEY DOĞUNUN,DOĞUNUN KIL KADARDA OLSA PKKYA DESTEK VEREN KAHBE KENTLERİN KAHBE İNSANI ; LANET OLSUN_ .
Vücudunuzda kırılacak 206 tane kemiğiniz varken, aptalın biri gelir kalbinizi kırar.
Kay�t Tarihi: 08-Haziran-2009
G�nderilenler: 187 Takim: Bur:
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 09:17
bende bir kürt ailenin çocuğuyum ama yeri geldimide FATİH SULTAN MEHMED HAN kadar türk yeri geldimide BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİ kadarda kürt bir insanım bu ülke sizin deyişinizle ne çektiyse kürtlerden çekmiş yanılıyorsun dostlar yanılıyorsunuz...soyu soysuz ermenilerin katletdiği insanlar yine kürt lerdi bu ülke ne çektiyse kendi siyasetçilerinden kendini muhalefet diye kandıran kendini başbakan diye gören soysuzlardan çekti onlar abd nin israilin veyahut ermenilerin her lafına her sözüne alkış tutan soysuzlardan çektii... şimdi diyeceksiniz ki ne alaka siyasetçilerle...bu ülke kendi başbakanını asıp bir domuzu krallar gibi yaşatıyor...bunun sorumlusu kim kürtler mi yoksa siyasetçiler mi (tabi sözde siyasetçiler ben onlara siyasetçi demeye bile tiksiniyorum)..rıca.ay bu ülke ne çektiyse hep niyetli olmasından dolayı çeki, yıllardır azerbaycana kardeş ülke dedik gitti israil ile silah anlaşması yaptı irana kardeş dedik içimize ajanları soktu... ben daha önce de bir konu altında not olarak bir yazı iletmiştim o yazımı tekrar yazıyorum NOT: HER KÜRD TERÖRİST,,VATAN HAYİNİ DEĞİLDİR AMA HER VATAN HAYİNİ ERMENİ , İSRAİL,ABD TOHUMUDUR!!!
HMASK arkadaşımın dediği gibi sap ile samanı birbirine karıştırmayalım
D�zenleyen steppe2973 - 19-Eylül-2012 Saat 09:28
BENİMLE DANS ETMEYE ÇALIŞMA YÜRÜMEYE HASRET KALIRSIN!!!
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 09:29
Orjinalini yazan: steppe2973
HER KÜRD TERÖRİST,,VATAN HAYİNİ DEĞİLDİR AMA HER VATAN HAYİNİ ERMENİ , İSRAİL,ABD TOHUMUDUR!!!HMASK arkadaşımın dediği gibi sap ile samanı birbirine karıştırmayalım
aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. sadece dillendirmemiz farklı söylemde. hakan çelik'in tespitleri hemen hemen doğru şeyler. zannetmiyorum ülkesine vatanına sahip kürtleri kastetmesini. zaten vatan millet sevgisi içinde olan insan hainlik yapar mı?
Kay�t Tarihi: 08-Haziran-2009
G�nderilenler: 187 Takim: Bur:
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 09:32
Orjinalini yazan: hmask
HER KÜRD TERÖRİST,,VATAN HAYİNİ DEĞİLDİR AMA HER VATAN HAYİNİ ERMENİ , İSRAİL,ABD TOHUMUDUR!!!HMASK arkadaşımın dediği gibi sap ile samanı birbirine karıştırmayalım
aslında hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. sadece dillendirmemiz farklı söylemde. hakan çelik'in tespitleri hemen hemen doğru şeyler. zannetmiyorum ülkesine vatanına sahip kürtleri kastetmesini. zaten vatan millet sevgisi içinde olan insan hainlik yapar mı?
hakan çelik in tespitini anladım onun yazısını okurkende duygulandım napolyonada teşekkür ederim bizi böyle paylaşımdan mahrum bırakmadığı için... ama benim bu notum nily arkadaşıma kürtleri adeta vatan haini ilan etmiş videosunda
BENİMLE DANS ETMEYE ÇALIŞMA YÜRÜMEYE HASRET KALIRSIN!!!
Kay�t Tarihi: 25-Nisan-2009
�ehir: adana
G�nderilenler: 281 Bur:
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 16:53
hakan çelik in tespitini anladım onun yazısını okurkende duygulandım napolyonada teşekkür ederim bizi böyle paylaşımdan mahrum bırakmadığı için... ama benim bu notum nily arkadaşıma kürtleri adeta vatan haini ilan etmiş videosunda
SADECE KÜRTLERİ DEĞİL !! ALEVİLERİDE ! ADANA - HATAY MERSİN de görev yapmış Emniyet Teşkilatındaki ve Askeri Teşkilatındaki Arkadaşlara sorun Aleviler ( bizim Burda ARAPLAR derler) nasıl lar onlardan bizler hakkında bilgi alın
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))
"Vatan için katlanılan ölüm kadar tatlı ve şerefli bir ölüm var mıdır?"
Horatius
Kay�t Tarihi: 13-Haziran-2009
�ehir: Türk T. ARENA
G�nderilenler: 4280 Takim: Bur:
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 19:00
Napolyon kardeşim HAKAN ÇELİK bu yazıyı yazmak için geç bile kalmış.Bizler gazeteci olmadığımız halde bangır bangır bağırdık.Bu ülkede bu tip yazıları yazanlar asıl IRKÇI ilan ediliyor.Allah Hakan Çeliğin başına bir iş gelmesini engellesin inşallah.Bu ülkeyi bölende bu ülkeye hainlik edende KÜRTLERDİR.HMASK kardeşim söyleyemediklerimi söylemiş.Terbiyem müsade etmediği için.Yoksa bu yazılanları bu forumda da çok defalar söyledik.. Bunun yanına şunuda eklemeyi unutmadık. Ne kürt düşmanıyız nede ırkçı.Beş parmğın beşi bir değildir.Biz bu ülkeye hainlik etmeyeni namusumuza göz dikmeyeni her daim başımızda taşıdık.
ALINTILARLA GEÇMİŞ..
Orjinalini yazan: Tomahavk
Kürtten evliya olmaz
Kapıyada konulmaz
ya minareyi çalar ya halıyı
Orjinalini yazan: favorite
Konuyu pkk ve kürtlere getirecek olursak.evet dağdaki
ş****sizlerin çoğu doğu kökenli...Fakat bulundugu ılden kaçmış gercekten
bu vatana haınlık etmeden,yaşayan doğulu kardeşlerimizide var onlara
benımde sözüm yok.Ne varki anlayamıyorlar,ne varki adlarını içlerinde
bulundurdukları ve sahıplendıkleri,ardından dağlara çıkıp askerine
kursun sıkanları destekliyorlar,işte bunlar adlarını kirletenler.Bunu
görebilseler o ne olduğu belırısız bez parcasını bayrak kabul etmeden bu
vatanda şeffaf yaşamayı öğrenseler işte o zaman,ok sey değişir.Malesef
kendi adlarını kednılerı kırletıyorlar farkında degıller.
Orjinalini yazan: aslan20
ben kürt degilim ama dşmanıda degilim fakat samimi
dostlarımdan kürt olanların sözünü aktarıyım en iyi kürt ölü kürttür
diyor bunu söyleyende kürt artık siz düşünün gerisini
Neden çıkmışlar dağlara?
Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak PKK ya mı düştü?
Benim komşularımın hemen hemen hepsi kürt.4*4 insan hepsi de. PKK düşmanı.
Eşitlikten haktan hukuktan bahsediliyor. Eşit değilmiyiz. Sizler
doğuda su parası elektirik parası vermezken , yaktıgınız elektiriğin
suyun parasını biz ödüyoruz burda. sadece o tarafta mı ekenomik sorunlar
mevcut. Gel gör iç anadoluya ne açlık sefalat içinde yaşayan insanlar
var.
Nerede eşitsizlik var. Neden eşitsizlik var. Neden millet tepki gösteriyor.Bunları sorgulamak lazım önce.
Orjinalini yazan: kaplaı hesap -ILLUMINATI
İnsanoğlunun yaşadığı hiç bir yerde
genelleme yapılamaz. Çünkü her insanın karakteri ve düşünceleri
farklıdır eğer böyle olmasaydı tek düze yaşardık.
Favorite arkadasımın yayınladığı yazıya gelince ben hiç bir
zaman şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi kavramlara karşıyım. Eskiye
dönülemeyeceği için ATAKÜRT diye bir kavramı kabul edemiyorum.
Kürtlerin hepsi kötümüdür elbette değildir benim en samimi
arkadaslarımdan birisi ARDAHAN'lıdır ve dünya tatlısı bir insandır tek
kötü tarafı FENERBAHÇE'li olmasıdır ( O da Aziz YILDIRIM gibi her sene bırakacam diyor ama halen FENERLİ )
PKK sorununda herkes Kürt'leri sorumlu tutuyor. Ben asker iken
odama alt devre almak için seçim yaptım yedi sülalesi İstanbul doğumlu
olan üniversite mezunu eli yüzü tertemiz bir çocuk buldum. O ş....siz
yüzünden o zamanın Jandarma Genel Komutanı olan Sayın Aytaç YALMAN'dan
tokat yedim çünkü ş....siz yapılan İstihbarat Araştırmasında PKK terör
örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. PKK'nın içinden kimin ne şekilde
çıkacağı belli olmaz olmayacaktır da.
Yalnız kimse Doğu Bölgesini dışlıyorlar demesin Dünyanın en
büyük altın mağdeni Doğu'ya yapıldı adı küçük ama kendisi Dünya'da eşi
benzeri olmayan bir yapıydı peki neydi bunun adı GAP. Şu anda ne durumda
orası ve kimler tarafından bu hale getirildi bunu araştırıp öğrenmek ve
haklıya hakkını teslim etmek gerekir.
Herkes diyor PKK'dan en çok kürtler çekiyor diye evet haklısınız
en çok kürtler çekiyor. Doğma büyüme Tunceli'li olan bir arkadasım var
şu anda kendisi de SHOW TV muhabiri bir gece teyzesinin evini PKK
basıyor ve Enişteleri onlara katılmadığı için adamın kızına ve karısına
oğlunun ve kocasının gözü önünde tecavüz ederek hepsini öldürüyorlar.
Bunu hangi Allahın kulu yapabilir. Doğu'da onlarca köy oturanlar PKK'ya
katılmıyor diye göz dağı yiyor ve haliyle mecburen onlara katılmak
zorunda kalıyorlar. Bu işte sırf Kürt'ler mi suçlu asla en büyük suç
uzun zamandır kurulan Hükümet'lerin Politikalarında.
Bütün Hükümetler Doğu'yu uzun zamandır boşladı ve başı boş
bıraktılar bu yapılan doğrumuydu asla " Bana Dokunmayan Yılan Bin
Yaşasın " felsefesi ama o yılan her zaman Türkiye Cumhuriyet'i ne
dokunmaya devam etti edecekte. Ya bu Hükümet'in Kürt açılımı adındaki
anlamsız çabası hatayı hatayla telafi ediyorlar. Ne demek koskoca
Türkiye Cumhuriye'ti hükümeti çoktan asılmış olması gereken bir kişiyi
muhattap olarak kabul edebiliyor. Bunca şehit analarını, babalarını,
karılarını, çocuklarını ayaklarının altına alıp ezebiliyor. Hayatımda bu
kadar saygısızca bir durum görmedim umarım bu gerçekleşmez ve sadece
farazi olarak görmüş oluruz.
Burası ULU ÖNDER ATATÜRK'ün kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYET'i. Tarih
dersi vermeye kimseye niyetim yok ve haddim de değil ama buranın nasıl
kazanıldığını kesinlikle unutmamalıyız unutturmamalıyız. Tek yol vardır o
da ATATÜRK'ün ışığında ilelebet ilerlemek bunun da başka bir
alternatifi yoktur olmayacaktır da.
Arkadaslarımız kürtçe konuşmaktan bahsetmiş. Elbette kürtçe de
bu vatan içerisinde konuşulan bir lehçedir. Nasıl çerkezce, lazca varsa
kürtçe de olacaktır. Ama ben özel yayın isterim, ben özerk hükümet
isterim gibi sözler kabul edilemez. O zaman ayrımcılık başlar ve zaten
ülkeyi bölmek isteyenlerin tek amaçları da budur. O zaman laz ı da
çıkacak bende özel kanal isterim, özerk hükümet isterim diye, çerkezi de
haksızmı olurlar asla sonuna kadar haklı olurlar. Ondan sonra 80'ler de
yaşananların daha beteri yaşanmaya başlar.
Şayet bu Vatan'da yaşıyorsak, bu Bayrak altında aldığımız nefese
şükrediyorsak; Hem Vatana, hem Bayrağa, hem de Dilimize sahip çıkmak
zorundayız. Kendi dilimizi kendi çevremizde kullanalım kimse de
karışamaz buna ama Türkiye Cumhuriyet'i Bayrağı altında yaşayıp da
Türkçe konuşup yazamamayı da kabul edemiyorum. Bir otobüste olduğunuzu
düşünün yanınızda ki bir grup kürtçe konuşuyor, diğer tarafa
bakıyorsunuz lazca konuşuyor, başka bir tarafa bakıyorsunuz çerkez ce
konuşuyor kaldınız mı ortada sap gibi. Kendi memleketinde hiç bir şey
anlamadan yaşıyorsun olabilir mi böyle bir durum bence kabul edilemez.
KENDİ VATANIMIZDA YABANCILAŞMAYALIM. BU VATANDA OTURAN HERKES,
CEBİNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİĞİNİ TAŞIYAN HERKES
VATANIMIZA,BAYRAĞIMIZA,DİLİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDADIR.
Orjinalini yazan: kürşat
bende doguluyum erzurumda yaşıyorum hiçbirzamanda türk
kürt ayrımı yapmadım kürt arkadaşlarımda oldu bende kürt demek terörist
demek degildir diyordum taki meclise çıkan kürt liderlerin teröristleri
savundugunu görene kadar. kürt arkadaşlara soruyorum madem öyle neden
meclistekilerin sizi bukadar yanlış lanse etmelerine izin
veriyorsunuz
Orjinalini yazan: tıspıs
akıllı adamın ceza efinde ne işi var o yıllarda kürtlere
şöyle yapildi kürtlere böyle yapildi diye ağlayip sızlamayin alın size
türklere de neler yapildiği konusunda fikir sahibi olacağiniz bir video
arkadasim bu topraklarda yaşiyorsan bu topraklara hizmet edeceksin
dağ orda duruyor cıkmak istiyen cıksın bir 30 sene sürdü bu iş bir 30
sene daha sürmez eğer iş varolmaya gelirse ateş önce düştüğü yeri
yakacak şimdiki gibi
sanki o yıllarda tek mazlum tek eziyet görmüş halk kürtler
arkadaşim sabah sağcıyı vuran silah tabanca öğleden sonra solcuyu
öldürüyordu o yıllarda ve tek eziyet görende siz değilsiniz
kullandirmayin kendinizi
pkk
şunuda iyi izleyin sonrada gelin ben dil istiyorum diyin ne dili be
türk soyunun öz dili kıpcaktir türkler islamiyeti kabul ettikten sonra
ilim ve irfan noktasinda taassuf noktasinda medreselerdeki dil arabcaya
dönmüştür ve dilimiz ordan burdan alınma dandirik bir dil olmuştur
kürtce diye bir dilde gecmişte ve tarihde yoktur atatürk harf inkilabi
yapmıstır bu inkilap sadece banamı yapıldı sadece türkleremi yapıldı
kim var diyorsa gelsin belgeleriyle anlatsin türklerin öz dili
kıpcakken baskın bir ırk olmamıza rağmen tarihde çeşitli kültürler
dinlerden etkilenerek dilimiz değişmişken tarihde silik bir toplum olan
kürtlerin dilimi var acin biraz okuyun alın o yıllarda türklere yapilan
bir baski hemde atatürk tarafindan
hapiste kürtce bilmiyormus türkce bilmiyormus suclunun tek hakkı
sucunu cekmesidir başka bir hakkı yok olmamasıda lazim ama gelin görünki
bizimkiler acıyorlar
Orjinalini yazan: Mavi
Doğru yanlarınız çok ILLIMUNATI.Yüreğinize sağlık.
Fakat şunu anlayamadım.Birçoğu baskıya ve tacizlere maruz kalarak,dağlara çıkmak zorunda kalıyor diyorsunuz.
Doğu
yörelerine bakılırsa,kendi adaletlerini bazen o kadar acımasızca
işletiyorlar ki.Neden dağdan şehirlere inen pkk lılara bu adaleti
uygulamıyorlar.Karılarını kızlarını namus uğruna töre cinayetine kurban
edip suçuda yaşı küçük çocuklara yükleyip,ceza bile almadan,bu olayı
örtbas ediyorlarsa,o dağdan inip kendilerini bazı şeylere mecbur
bırakan,o adilere hadlerini bildirmiyorlar.Hak hukuk sadece töre
cinayetlerine gelince asıp kesmeyi,yangın yerinde kül bırakmamayı
biliyorlar.
Herkes
aynı şeyi söylüyor,elbette etrafımızda kürt arkadaşlarımızda
var,olacaktırda.Yalnız herşey bizim iyi niyetimizle bitmiyor.Kendilerini
bu toplumdan soyutlayıp,ayrı kefeye koyanlarda kendileri değil mi?
Bizler
TÜRK toplumu olarak örf ve adetlerine göre bağrımıza basıyoruz,aman
diyene dert demiyoruz.Fakat bazı kesimler olayı hep kürt tarafına
çekersek ki konuya bu yönde bakıyoruz bende onlar diye bahsedeyim,
Onlar
neden kız çocuklarını okula göndermiyorlar,neden erkek çoçuğa daha çok
önem verip kendi içlerinde kendilerine ayrımcılık yapıyorlar.Baştan
bölünmeyi ayrımcılığı kendilerine yapıyor ve kendi içlerinde çoluk
çocuğunada bunu aşılıyorlar.
Toplum içerisinde yalnız kalmayı,kendi içlerinde ayrım yaparak öğretip öğreniyorlar.
Köylerine doktor öğretmen geliyor,öcüymüş gibi bakıyorlar.
Okumak ve bu vatana hayırlı olmak adına hiçde samimi olduklarını düşünmüyorum.
Bizler
neden bir çocuğun hayat telaşesini yaşarken 10 çocuğun sonu ne olur
demeden,bilinçsizce bir çoğalma içinde ve gayretindeler?Amaçları ne?
Bakın
ABD bile Amuş halkının çoğalmasından endişe ederek onları belli bir
bölgeye sevkederek,kontrollü çoğalmaları için girişimde bulunmaya
çalışıyorlar ki.ABD kendi hırs ve çıkarlaırı uğruna hiç acımadan ikinci
11 EYLÜL ü yapabilecek bir millet!!!
Biz
neden toplumumuzun kanayan yaralarına tuz basmıyoruz da,hep iyi niyet
elçiliğine soyunuyoruz?Adam dağdan inmiş topluma kazandırmak için devlet
yırtıyor kendini...Yok arkadaşın bir tarafları yemiyor çalışmayı yine
örgüte katılıyor.Ben onu bunu bilmem gerçekten içlerinde ekmeğini
hakaniyetli yoldan kazananları var.Fakat çoğu haksız hukuksuz,adil
olmayan yasa dışı yollardan bu devletin birer kan emicileridir.Ve bu
toplumda asla saygı görmeyeceklerdir.En büyük dileğimde şu YEŞİL
KARTLARIN kaldırılmasıdır.O zaman göreceğiz ak koyun kara koyunu.
Neden fakiriz fakiriz diye kendilerini paralayanların,bir düğün dernek kurulduğunda etraf altın ve para yağmuruna tutuluyor?
Neden esrar,eroin,silah kaçakçılığı doğu illerinden sınır dışına ve TÜRKİYE topraklarına giriyor?
Neden bunları gördükleinde devlet ile değilde,pkk ile işbirliği yapıyorlar?
Kolay yoldan para kazanmak ve kolay yoldan bu toplumda hakkaniyetsiz bir şekilde yer edinme lüksüne sahip olmaya çalışıyorlar?
Bu nedenler o kadar çok ki.......
O yüzden TÜRKİYE topraklarında tek bir dil ve tek bir kimlik var.Bunu öyle yada böyle kabullenmek zorundalar.
Korkmuyorum fakat kaygılıyım...Bu KÜRT TÜRK olayı asla kapanmayacak.Dahada büyüyürek burnumuzun dibine kadar sokulacak.
Yalnız şu gözardı edilmesin.gerçekten edilmesin,bu ülke kolay kazanılmadı kolayda yerlere düşmez.
Neden fakiriz fakiriz diye kendilerini paralayanların,bir
düğün dernek kurulduğunda etraf altın ve para yağmuruna tutuluyor?
Neden esrar,eroin,silah kaçakçılığı doğu illerinden sınır dışına ve TÜRKİYE topraklarına giriyor?
Neden bunları gördükleinde devlet ile değilde,pkk ile işbirliği yapıyorlar?
Kolay yoldan para kazanmak ve kolay yoldan bu toplumda hakkaniyetsiz bir şekilde yer edinme lüksüne sahip olmaya çalışıyorlar?
Sineklerin 9 kalbi,
Gözlerinde 8000 mercek vardır.Saniyede 100 görüntü algılarlar.Şüphesiz,Allah'tan başka çağırdıklarınız ve
İbadet ettikleriniz bir sineği halk edemezler.
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 19:00
ES GEÇMEYİN HEPSİNİ OKUYUN AMA ARKADAŞLAR
Sineklerin 9 kalbi,
Gözlerinde 8000 mercek vardır.Saniyede 100 görüntü algılarlar.Şüphesiz,Allah'tan başka çağırdıklarınız ve
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 19:04
Siyaset Meydanını izlediniz mi?Tamamen kendilerini TÜRK toplumundan soyutlayarak,asıl düşüncelerini empoze etmeye çalışıyorlar.
Alıntı olarak şunu aktarayım size..
siyaset meydanına katılan kürt çocuğunun ifadesidir.
"pe
ke ke kimdir ? benim ablamdır , benim dayımdır , benim amcamdır ,benim
abimdir... pe ke ke kürt halkının haklarını savunandır. pe ke ke ateşkes
ilan etmiştir, ancak türk devleti hala daha havadan ve karadan
saldırmaktadır. kürtlerinde kendisine önder olarak kabul ettiği kişi
sayın abdullah öcalandır."
şeklinde devam ettirmiştir sözlerini.
üstelik bunu yaparken; kürtler ile pkk yı aynı kefeye koymayın diyen bir
çocuğun sözünü keserek yapmıştır.
hiç bir politik ve siyasi sulandırma bulundurmadan; kürtlerin "pkk" mantalitesini açıkça ortaya koymuştur.
Şimdi
bizler birer birey olarak,eğitimcisi,doktoru,annesi babası her neyi
ise..O olarak pe ke ke yi bu şekilde telaffuz eden bir çocuğa ne
verebiliriz.
Kendi
içlerinde kendi çocuklarını kaybetme uğruna herşeyi göze alarak sadece
kendi çıkarlarını düşünen,bu toplum için neden kılımı kıpırdatayım.Neden
KÜRT AÇILIMINI destekleyeyim?
Bizler
birer anne baba olarak evlatlarımızın,tırnagı kopsa canımız yanarken
evlatlarını,ölüm pahasına ateşe atanlar için neden benim canım acısın
ki?
Polisine
askerine taş atan kurşun sıkan yarında benim kafama silahı dayamaz
mı,neden onlara ORANTISIZ GÜÇ (bu saçma lafı kullanan basın ve devletede
sinir oluyorum)kullandığı iddia edilen polisim,askerim jandarmam
gözaltına alınıyor,mesleğinden men ediliyor yada doğuya tamda ateşin
ortasına atılıyor.KİME BİZİM BU YALAKALIĞIMIZ.Başımıza devlet diye
seçtiğimiz bu üç beş devlet adamı kime beyin peşkeşini çekiyor.
Bizler
bilinçli birey olmak zorunda,kimlerin bu vatan için ne yapmak için çaba
sarfettiğini görmek zorundayız.Zorunda olalım ki bir dahaki seçimlerde
başa getirmeyelim.
O
yüzden doğu illerinde DTP ye oy vermiş kaç kişi varsa ve benim 1 kuruş
emeğim geçiyrsa ki geçiyor,ASLA HELAL ETMEM.Onların haram lokması benim
boğazımdan geçmiyor.Yasa dışı hiçbirşeyini onaylamıyor,ve çektikleri bu
çilede onların bu dünyadaki göreceklerinin en hafifi diyorum.
DTP
gibi bir ne olduğu belirsiz ş****siz,pislik sürüsü,leş
kargaları,toplumun asalakları olan bu insanları başa getirenler defolup
gitsinler onlardan aman dileyip,hangi cehennemde ülkecik kuracaklarsa bu
toprakları daha fazla kirletip,kan emicileri olmasınlar.
İyi geceler...
Orjinalini yazan: kaptan777
her halkın geçim kaynağı belli sınıflara ayrılır herkes
kendi kafasının çalıştığı işi yapar.. kayserililler ticarete
kafalarının çalışmasıyla meşhurdurlar kürtlerde zenginler ya toprak ağası olur yada gider müteahit olur...
batıdaki binaların çoğunuda kürt müteahitler yapar... en fazla kara
para aklamada bina dikmekle değil gidip bir kulüp başkanı olmakla olur..
diyarbakırın en zengin müteahiti parasını yaptığı binalarla değil
başkanı olduğu kulüple aklar.. ve diyarbakırda dikili tek taşıda
yoktur...
Yazınızın devamını okumadım,burası yeter...
Kayserili
en azından çalışıyor işçinin hakkını geç veriyor az veriyor ama ülke
ekonomisine katkıda bulunur.Esrar satmıyor,dağa çıkmıyor(çıkanları
istisna ben daha kayserili pkk lı da yakalandımı bılmıyorum görmedım)
kürtlerde zenginler ya toprak ağası olur yada gider müteahit olur... Neyin müteahiti,KANIN mı...Başka birşeyin olamazlar,iş bilmezler çünkü....
her kürtü sevmem, her kürtü övmem onlar kim olduğunu gayet iyi
biliyolar. ama bazı kürtler vardırki vatanını çok sever onlarıda türkler
sever.
anlayan anladı
Bunların üzerine yorum bile yapılmaz.
Sineklerin 9 kalbi,
Al�nt�Cevapla G�nderim Zaman�: 19-Eylül-2012 Saat 19:05
ARTI BU YAZIYI ZATEN 3 YIL EVVEL YİNE PAYLŞMŞIZ,
Orjinalini yazan: serginyo
Bir
TÜRK olarak Kürtlere soruyorum; ''Kürtler bu ülkeye ne vermiştir ?''
Kürtlerin, Türkiye'ye bugüne kadar ne katkıları olmuştur ? Sosyal,
bilimsel ve sanatsal anlamda yaşamımıza neler katmışlardır ?
Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve
kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN
VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden
ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu
sapkın anlayışla ne verebilir ?
Kürtlere soruyorum; neden terör
sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası adetiyle
adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin
altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS
CİNAYETLERİ'' sizde, kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu
ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et
anlayışı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi
sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde,
herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip,
21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan
sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması
neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş
hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde.
Bu
ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve vandalizmle, terör ile toprak
gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyaloğu ve insani ilişkileri
es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya
gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri
hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, bana işkence yaptılar,
baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi
mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa
ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç
işlemek sizde, sizlerde....
Avrupa'da Türkiye'yi şikayet etmek
sözkonusu olunca ''ben Kürdüm'' demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti
kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü
yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör
örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından
bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip
bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliğ i
ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etnik kökenden
milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı
çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan
bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde
edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci,
etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak
düzenbazlığı NEDEN hep sizde ?
Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz. ..
Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz ?
Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz.
Dilimizi
konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli
kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış
sizlerin ilgisizliği sonucunda neden kapandı ?
Siyasi platformda
temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik ırkçılığa ve bölücülüğe
dayalı söylemler, eylemler ve politikalar üzerine kuruyorsunuz.
Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz.
Sizlerin
canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden
korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının,
evlatlarımızın canı patlıcan mı?
İstanbul'da sokaktaki
vatandaşlara saldırmak, molotof kokteyli atmak, otobüs yakmak, polise ve
sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları''
atıp kafalarını yarmak neyin protestosu? Hangi köhne düşüncenin, hangi
barbar anlayışın dışavurumu?
Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli''
Türk vatandaşına; hop! sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi
yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte?
Bu
ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli
şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı, turistik
otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler
(İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi?
Hani
ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?'' İşin doğrusu, sizin
sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek! Bir oldu-bitti
yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit. Şu çıplak
gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler.
''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEĞİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR!
Meydanlarda
eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili kanlı terör
örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri,
yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük
kentlerde meydana gelen şu terör olayları...
Çapulcu terör
örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan' ' sonra, ellerine para
vererek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş
ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar...
Çocuğunu terör
örgütünün militan olarak kullanmasına müsade ediyorsan, bu kaos ve terör
yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde
ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara
saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe
attığında da bunu devlete fatura edemezsin.
Demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak ? İnsan öldürüp hak talep etmek? Bu ne yaman çelişki...
Hak
isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin
insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda
bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak.
Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak.
Kürt
toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula
kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman
vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim
edecek? Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden
aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle
Kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? Büyük şehirlerde
kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri
Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk ve gençlerde
görülmekte? Neden, neden, neden?
Kürdüm
diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ
pervasızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten
başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?
Güzel bir atasözü vardır. ''GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER!''
Bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı ''Kürt fesadını'' ne de güzel anlatıyor değil mi?
HAKAN ÇELİK
Sineklerin 9 kalbi,